JUMP START PRE-SCHOOL

Jump Start Day Care is a building that meets the tight cost constraints and industrial location through the use a simple form and basic materials while creating a rich diversity of space within.

At each extreme of the volume winter gardens are used to provide intermediate play spaces that can be used throughout the year. The services areas are positioned to the south under a 2.4m high stud while the main internal teaching, reading and eating areas inhabit the full height of the volume and the associated full height windows. The simple fitout in strandboard linings is punctuated by splashes of colour

Photos by Russell Kleyn.


2015 NZIA ARCHITECTURE AWARD EDUCATION, WESTERN REGION


Jury citation:

Facing a difficult challenge to locate a pre-school in an industrial area,
the architect has responded by using the industrial aesthetic of
simple form and basic materials appropriate to the scale, robustness,
and limited budget of this project. The result is a simple but well
planned environment, with the industrial aesthetic lifted through the
use of opalescent cladding and counterbalanced by a natural outdoor
play area.